Mijn praktijk
Ik koos heel bewust voor alle elementen die de ruimte van mijn knusse praktijkje vullen. Zo koos ik er ook heel bewust voor om onder mijn klok een alleszeggende spreuk te plaatsen.
"Make time for yourself"
Want zelfzorg is belangrijk!
Wat kan ik voor jou betekenen?
Allereerst: aan de basis van de slaagkansen van een traject ligt de motivatie van de cliënt. Hij of zij is en blijft verantwoordelijk voor zijn/haar eigen daden.
Een coach is geen therapeut, noch raadgever. Die geeft geen adviezen. Een coach houdt de cliënt een spiegel voor en helpt hem/haar in inzichten die hij/zij diep binnenin al zitten had, maar zich misschien niet van bewust was. Een coach werkt vanuit het uitgangspunt dat jij zelf de antwoorden wel weet, maar dat je nog dat stukje bevestiging nodig hebt of dat kleine duwtje in de rug. Dat je het misschien eerst van iemand anders wil horen, iemand die niet te dicht bij je staat.
Als je echt volledig vastzit in een probleem, dan is therapie effectiever, want een therapeut gaat je helpen met je problemen, die gaat naar de kern en die reikt je antwoorden aan.
Ikzelf werk op een holistische wijze. Dat wil zeggen dat ik het hele plaatje ga bekijken en niet enkel datgene wat aan de oppervlakte ligt. Ik wil er zijn voor de mensen, voornamelijk voor diegene die de richting van hun leven kwijt zijn en op zoek zijn naar handvatten. Daarom zal ik mij gaan specialiseren in stress- en burn-outcoaching.
Ik zal niet enkel handelen vanuit scholing, maar voornamelijk vanuit eigen expertise.
Wat kan je verwachten van een intakegesprek?
Ik wil je verwelkomen in mijn zeteltje in de aangename setting van mijn knusse praktijkje.
Het is de bedoeling dat we elkaar eerst wat beter gaan leren kennen. Dat doen we aan de hand van een gezellige babbel. Niet over koetjes en kalfjes of het weer, maar gericht en op een aangename manier. Zo kan ik achterhalen op welke manier ik jou het beste mag helpen en zo kan jij te weten komen of je de “klik” voelt bij mij.
Ik wil dat jij een fijn en gezellig gevoel krijgt bij mij en om het ijs te breken bied ik jou een tasje verse thee of koffie aan, eventueel met een relaxerend voetbadje of een koekje.
***
Nog een ander facet van deze praktijk is 't Klein Gelukske. Een takje waarbij ik mij richt op kinderen en hun ouders, meerbepaald kinderen met hoogbegaafdheid. Graag verwijs ik je hiervoor naar bovenstaande link.
De symboliek van mijn logo
De kolibrie staat symbool voor de vreugde van het leven en de lichtheid van het zijn. Het is altijd in de weer, op zoek naar de zoetste nectar. De kolibrie leert ons de schoonheid in elke dag te zoeken, te genieten in het hier en nu en op zoek te gaan naar wat jou blij en gelukkig maakt. Het staat ook voor het leren van je fouten uit het verleden en zet je aan om op zoek te gaan naar de dromen die jij in het leven wilt waarmaken. Doordat de kolibrie de enige vogel is die achteruit kan vliegen, staat zij ook symbool voor het onmogelijke mogelijk te maken. Ze zijn wel erg klein, maar des te groter is hun doorzettingsvermogen en vasthoudendheid. Het zijn moedige en levendige krijgers. De kolibrie is ook hét voorbeeld van balans tussen bezig zijn en rust nemen. Ze staan voor herstel en voor elke dag als een nieuwe kans zien. Zijn brommend geluid zorgt voor vreugde en de acht-figuur die hij met zijn vleugels slaat staat voor oneindigheid. Hij verbindt als het ware je verleden met je toekomst en de wet van oorzaak en gevolg.
De eerste maanden na het overlijden van mijn papa en dus ook de start van mijn burn-out, zag ik altijd en overal kolibries. Nu ik mezelf gevonden heb zie ik ze niet meer, tenzij ik er echt heel bewust en goed naar zoek. Daarom aanschouw ik de kolibrie als mijn totemdier en ben ik ervan overtuigd dat het ook de perfecte naam is voor mijn praktijk.
De klaproos in het logo staat dan weer symbool voor onsterfelijkheid en troost. Hij leert ons dat het loont om geduld te hebben en in contact te staan met je omgeving. Iedereen kent wel de klaproos (poppy) die symbool staat voor de Eerste en Tweede Wereldoorlog, “In Flanders Fields”. In tijden van totale vernieling was de klaproos de enige bloem die overeind bleef en massaal groeide op plaatsen van bloedvergiet.
Ik heb even getwijfeld om een lotus (symbool voor zuiverheid, transformatie en harmonie) aan mijn logo toe te voegen, maar de klaproos betekent zoveel meer voor mij, waardoor deze bloem mij echt ideaal leek.
Beiden symboliseren voor mij dus mijn herrijzenis. Mijn logo is dus niet zomaar een logo, maar het symboliseert echt mijn zoektocht naar mezelf en wie ik uiteindelijk ben.
Om een afspraak te maken kan je terecht via mijn agenda.